luni, 19 octombrie 2009

Miel libanez in sos picant




Ingrediente:
2 kg costita de miel carnoasa
5 catei usturoi mari
2 cepe mari
2 linguri rase marunt de ghimbir proaspat
200 ml vin rosu
1 lingura miere
1 lingura sos de soia
1/2 lingurita curry
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita cili
5 linguri linte rosii

Mod de preparare:
Carnea se rumeneste la foc mare pe ambele parti intr-un ceaun cu o lingura de ulei (depinde de cit de grasa este carnea).
Dupa ce s-a prajit o scoatem in alt vas si o lasam sa se odihneasca pana facem sosul.
Rumenim putin in acela-si ceaun ceapa taiata cubulete, dupa ce adaugam usturoiul pisat pentru cateva secunde sa nu-l ardeti, apoi adaugam ghimbirul proaspat, ras marunt direct in ceaun, apoi vinul, mierea, sos de soia ( se foloseste in loc de sare), curry, scortisoara si cili.
Punem carnea inapoi in ceaun cu sucul care s-a scurs din ea cat a stat de-o parte ,turnam peste ea apa fiarta cit s-o cuprinda, acoperim cu capac si fierbem 1.5 ore la foc mic.
Dupa ce a fiert 1.20 ore adaugam si linte rosii pentru 10 minute (lintele se adauga ca sa absoarba lichidul in surplus si sa ingrosati sosul).
La sfirsit dupa ce a fiert mielul putem sa mai potrivim gustul de sare.
Pofta buna...eu n-am ramas dezamagita de aceasta reteta si cu siguranta o voi mai face.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Salut.
Te asteapta la noi un premiu pentru creativitatea blogului tau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!