vineri, 6 noiembrie 2009

Pernite cu curmale






Ingrediente:

pentru 24 de bucati
250  gr. unt + pentru uns tava
100  gr.  faina
275  gr.  gris
50  gr.  zahar
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita praf de copt
1 lingura suc de portocala
7 linguri de apa
175  gr.  curmale curatate si taiate marunt
pudra pentru presarat
Mod de preparare:
1. Se topeste 225 gr. de  unt, se amesteca ingredientele uscate-faina, grisul,  sarea, zaharul, praful de copt si se amesteca cu o furculita cu untul racit



si o lasati pentru 6 ore la temperatura camerei.
2. Amestecati sucul de portocala cu apa si o turnati in aluat, framantati aluatul pana se omogenizeaza cu lichidul si i-l lasati 15 minute ca sa-l absoarba, impartiti aluatul in 24 de bucati.
3. Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius, ungeti o tava cu unt, inabusiti putin curmalele taiate marunt intr-o cratita cu untul ramas,  amestecand in continuu pana se inmoaie curmalele in jur de 4~5 minute, faramitati-le cu furculita si lasati-le sa se raceasca.

Impartiti implutura de curmale  in 24 de bilute ~ 1/3 din lingurita.

4. Infainati mainile cu faina si faceti in centrul fiecarei bucati de aluat cate o adancitura cu degetul si puneti in ea cate o biluta din curmale, lipiti marginile aluatului, inchinzand implutura,

rasuciti aluatul intre palme, formand o biluta ovala, puneti pernitile formate in tava si faceti cu partea laterala a furculitei niste dungulite figurate dupa dorinta.

5. Coaceti 20 de minute, avand grija ca aluatul sa nu sa se rumeneasca.
Dupa ce se racesc le presarati cu pudra de zahar vanilat.
Pernitele coapte au o structura faramicioasa si sunt crocante, se topesc in gura, numai bune la o cana cu ceai intr-o seara friguroasa de toamna :)
Pofta buna !!!

8 comentarii:

diana spunea...

ce bunatate trebuie sa fie aceste perinite cu smochine...arata foarte apetisant !

Anastasia spunea...

ma bucur ca-ti plac, intr-adevar sant gustoase si merita incercate, chiar acum cand am primit pe mail ca ai comentat la aceasta reteta molfaiam una :)))pupici...

.✿*E LENA*✿. spunea...

Anastasia,ai un blog superb...
muzică ambiantală,horoscop şi
reţete...te felicit pentru tot
ce faci.
Un weekend excelent îţi doresc!

Anastasia spunea...

multumesc draga Elena :D o fac cu mare placere, blogul este una din pasiunele mele :D
si tie la fel un weekend frumos si plin de lumina ! pupici..

mariana scarlat spunea...

Anastasia, foarte apetisante pernitele tale, cred ca sunt delicioase!

Anonim spunea...

Arata foarte bine si chiar imi vine sa intind mana sa iau una:)) Nedumerirea mea este: de ce sunt umplute cu, curmale si la titlu apare cu smochine???

Anonim spunea...

Sigur imi plac daca sint curmale in ele. trebuie incercat.

Liana10 spunea...

Mie imi plac f.mult curmalele...si atat de pufoase arata aceste pernite, incat tb sa le incerc.
Pupici!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!