joi, 1 decembrie 2011

Cum sa tai ceapa fara lacrimi

Ceapa contine nutrienti benefici pentru sanatatea organismului. Unul dintre acestia este responsabil pentru lacrimile pe care majoritatea dintre noi le varsa atunci cand curata sau taie ceapa. Cum oamenii sunt fiinte inventive, au gasit fel de fel de metode de a-si pastra demnitatea in fata cepii, evitand sa mai verse lacrimi din cauza ei. Pentru a opri lacrimile, trebuie sa ne asiguram ca enzimele pe care le contine ceapa nu ajung sa emane vaporii care ne intra in ochi si ii irita. 


Pentru asta, trebuie sa:

Metoda 1

  • 1. Puneti cepele in frigider pentru aproximativ 20 de minute inainte de a le toca.
  • 2. Utilizati un cutit foarte taios. Acesta va diminua numarul peretilor celulari rupti (in acestia se gasesc enzimele)
  • 3. Indepartati cu un cutit ascutit radacinile si foile uscate, evitand penetrarea bulbului.
  • 4. Tocati ceapa cat mai repede.

Metoda 2

Cand curatati ceapa, nu indepartati capatul cu radacinile. Taiati ceapa in doua, apoi tocati-o la dimensiunea pe care o doriti. La finalul tocarii, indepartati si capatul cu radacinile a fiecarei jumatati. Aceasta metoda se presupune ca e capabila sa indeparteaze lacrimile.

Metoda 3

Curatati si tocati ceapa sub un jet de apa. Aceasta solutie s-ar putea dovedi defectuoasa, intrucat riscati sa pierdeti ceapa proaspat tocata in canalul de scurgere.
O variatie a acestei metode sustine ca puteti evita lacrimile si daca va clatiti regulat mana si cutitul cu apa rece.

Metoda 4

Folositi o felie de paine sau un betisor pe care sa-l tineti in gura in timpul taierii. Aceasta tehnica neobisnuita e utilizata pentru incurajarea respirarii pe gura, evitand ca vaporii din ceapa sa se strecoare in nas si sa irite membranele, cauzand lacrimile.

Metoda 5

Tocati ceapa intr-un loc bine ventilat, care permite disiparea rapida a vaporilor.

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!