vineri, 30 septembrie 2011

Rulada din piept de gaina



Daca exista o rulada mai fina la gust nu stiu, dar aceasta este un deliciu, aromata si fina de te lingi pe degete :)

Ingrediente:
un piept de pasare mare cu tot cu piele, gaina mea a fost de 2,5 kg
4 oua
1 ardei gras
200 gr. cascaval tare
boia , cury , piper , sare

Mod de preparare:
1 Se desface pieptul de gaina de pe os cu tot cu pielea ce vine de pe spate, se aranjeaza pe masa si se bate putin cat sa se moaie carnea.


2 Se presara cu sare si piper.

3 Se acopera cu un strat de clatite facute din cele 4 oua batute cu un pic de sare.


4 Se presara cu cascaval ras si se pune ardeiul taiat fasii pe marginea de la care incepem sa rulam carnea.


5 Se ruleaza, se inveleste intr-o bucata de pelicula ca pe o clatita si se leaga cu o ata rezistenta de jur imprejur.


6 Se pune rulada intr-un vas oval daca aveti e perfect si se acopera cu apa, se fierbe la foc foarte mic (abia sa bolboroseasca) , cu capac timp de 2~2,30 ore, depinde de carne, daca e de casa fierbe mai mult, daca este de la magazin, mai putin.


7 Dupa ce a fiert se scoate rulada si se pune sub o greutate sa se scurga tot lichidul care e in surplus din ea pentru 6 ore, pana se raceste carnea bine, apoi se scoate din pelicula.

Pofta mare !

miercuri, 28 septembrie 2011

Rolouri cu scortisoara (Cinnamon rolls)



O reteta superba, delicioasa si de neutat, asa o calific ! De cand am incercat-o m-am indragostit de ea pe bune... si acum scriu si-mi lasa gura apa :)) desigur ca si alte blogerite am preluat reteta de la Gabriela Cara la care am mai apelat cu mare drag, este o adevarata sursa de inspiratie :)

Ingrediente:
Aluat
12,5 gr drojdie uscata activa
240 ml lapte cald
100 gr zahar
100 gr unt moale
1 lta rasa sare
2 oua
400-450 g faina 000 ( aluatul trebuie sa fie elastic si putin lipicios )
Umplutura
200 gr. zahar brun
2 ½ linguri rase de scortisoara
80 gr. unt moale
3 linguri rase de faina
Glazura
90 gr. unt
195 gr. zahar pudra
90 gr. crema branza Philladelphia
½ lta extras de vanilie
1 praf de sare
Pentru servit
1 pahar de nuca prajita
sos de caramel

Mod de preparare:
Aluat:
Intr-un vas incapator turnati laptele caldut, si dizolvati bine in el drojdia pana nu raman granule.
Adaugati ouale, zaharul, sarea, untul moale, faina cate putin si framantati alutaul pana obtineti o bila compacta.
Lasati aluatul intr-un loc caldut sa creasca timp de o ora, in prealabil il ungeti cu putin ulei si il acoperiti cu un prosopel curat.


Umplutura:
Faina se amesteca cu zaharul brun si cu scortisoara
Glazura:
Se amesteca toate ingredientele si se bate cu mixerul pana obtineti o crema pufoasa
Asamblare:
Aluatul crescut se intinde cu sucitorul pe masa usor infainata intr-un dreptunghi cu dimensiunea de 54 pe 40 cm. cu grosimea de 7 mm.
Dreptunghiul optinut se unge cu untul moale si se presara cu zaharul brun amestecat cu scortisoara si faina.
Aluatul se ruleaza cu grija intr-un snur.
Cu ajutorul unei ate taiem rolouri de cu lungimea de 4~5 cm.
Le asezam intr-o tava asternuta cu hartie de copt sau cu folie de aluminiu unsa cu putin ulei si le lasam la crescut timp de 30 de minute.


Dupa ce au crescut rolourile le dam la copt pe raftul din mijloc al cuptorului incins la 200 de grade C pentru 12 minute, pana devin aurite pe margini.


Servire
Dupa ce s-au copt rolourile se glazureaza cu glazura din branza si se servesc cu sos de caramel si miez de nuca prajita.

Pofta buna !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!