luni, 1 octombrie 2012

Salata Vinegret








O salata cu istorie si ea, foarte raspandita in spatiul post sovietic. Aceasta salata se prepara mult timp  in bucataria tarului rus Alexandru I, si mult timp nu purta nici un nume, dar intr-o zi renumitul bucatar francez  Antoine Carêm, care era angajat la bucataria tarului a devenit curios cand urmarea procesul de preparare a acestei salate, cand a vazut ca bucatarii au asezonat salata cu otet, el a intrebat in limba franceză "Vinaigre?"(otet din franceza). Atunci bucatarilor rusi li s-a parut ca el a  pronuntat numele acestei salate si toti au dat prietenos din cap, daaaa "Vinegret, vinegret ... " Asa in meniul regal a aparut un nou nume la aceasta mancare, care iesind in afara palatului regal s-a simplificat de nerecunoscut si foarte curand a devenit o mancare de toate zilele a poporului rus.
Ingrediente:
400 gr. sfecla
300 gr. morcov
300 gr. cartofi
100 gr. ceapa
1 conserva mica de mazare verde
200 gr. castraveti marinati sau murati
ulei, sare dupa gust
pentru decor:
frunza creata  (optional, daca o serviti in pahar)
cozi de ceapa verde si marar


Mod de preparare:
Sfecla, cartofii, morcovul se spala bine si se fierb in apa cu sare.
Toate legumele se curata de coaja si se taie cubuleti, ceapa se taie marunt.
Intr-un pahar potrivit pentru o portie, puneti cate o lingura plina din fiecare ingredient, ceapa o lingurita mica, iar sfecla 2 linguri.
Incepeti cu cartoful apoi morcov, castravetii si mazarea, ceapa, frunze rupte de salata creata si ultimul strat sfecla.
Ornati fiecare portie cu o bucatica de frunzulita de salata creata, un fir marar si o codita de ceapa verde.
Daca serviti aceasta salata in pahar asezonati sfecla,cartoful si morcovul fiecare intr-un vas individual cu ulei si sare dupa gust si apoi o distribuiti pe straturi in pahar.
Puteti sa nu adaugati ulei si sare in prealabil si sa o serviti la masa in paharul pus intr-o farfurie pentru salata in care fiecare musafir isi poate prepara salata individual ca la restaurant adaugand doar sare si ulei dupa gust, e o distractie la masa ;)
Sau o puteti servi simplu, amestecand toate ingredientele si servit in salatiera.
Pofta mare !

2 comentarii:

Unknown spunea...

Ce frumoasa prezentare!

Anastasia spunea...

:-* ms, sa stii ca si gustul e pe masura, mie imi place foarte mult aceasta salata vegetariana :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!