duminică, 28 iunie 2015

Capsune cu crema fiarta de vanilie si cu cranț de fidea




Ingrediente:
500 gr capsune,
320 gr. lapte,
50 gr. faina cernuta
110 gr. zahar,
2 galbenusuri,
1 pachetel de zahar vanilat
20 gr. lapte condensat,
120 gr. unt moale,
1 varf de sare
50 gr. fidea,
cateva fire de menta pentru decor,
ulei pentru prajit

Mod de preparare:

Capsunele se spala si se taie in jumatati.
Fideaua se prajeste intr-o tigaie incinsa cu ulei cat sa o acopere, cateva secunde pana devine putin aurie apoi se pune pe un servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei, prajiti fideaua pe rand cu portii mici.

Faina se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si sarea.
Separat se amesteca laptele cu galbenusurile pana omogenizam compozitia.
In faina amestecata cu zaharul turnam cate putin compozitia de lapte si amestecam in continuu pana se amesteca bine si nu are cocoloase.
Intr-o cratita la foc mic ingrosam crema de lapte, amestecand cu un tel in forma de para in continuu pana se ingroasa crema, la ridicarea telului din cratita, crema va curge de pe el ca o panglica lata, atunci stim ca crema e gata de luat de pe foc.

Cand luati crema de pe foc amestecati in continuu in ea ca sa nu sa se lipeasca de cratita, pentru ca vasul inca e fierbinte, faceti acest lucru pana se va raci suficient. Dupa aceasta, amestecati in crema din cand in cand ca sa nu faca deasupra pielita.
In bolul mixerului amestecati la viteza mica untul moale cu laptele condensat pana le omogenizati, apoi adaugati in unt cate o lingura din crema de lapte racita pana o terminati pe toata si optineti o crema omogena.


In paharele pregatite pentru desert, turnati cu ajutorul unui sac de cofetarie cate un strat de crema, alternand cu alt strat de capsune, alternati straturile in asa fel ca sa terminati cu capsune, apoi un mot de crema, cate un manunci de fidea prajita inca un motulet mic de crema si cate o capsunica si frunzulite de menta pentru decor.
Puneti paharele cu desertul in frigider pentru 30 de minute, apoi le puteti servi.
Pofta buna !

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!