duminică, 28 iunie 2015

Cornulete fragede cu dulceata de trandafiri




Cornuletele fragede cu trandafiri sunt deosebit de rafinate la gust cu o aroma aproape exotica care adie a copilarie, sunt irezistibili de bune si fragede !!!

Ingrediente:
Pentru aluat:
3 linguri smantana 20 % grasime
2 pachetele zahar vanilat
1 galbenus de ou
50 gr. pudra de zahar
200 gr. unt rece taiat cuburi
300 gr. faina
1 varf de sare
1 lingurita de bicarbonat stins cu putin suc de lamaie sau otet
Pentru umplutura:
dulceata de trandafiri clic pentru reteta
mieji de nuci
Mod de preparare:
Intr-un leghean cerneti faina, adaugati sarea si pudra de zahar, amestecati.
Adaugati bucatile de unt in faina si le striviti cu ajutorul unei furculite pana cand optineti niste firimituri de aluat de marimea unul bob de mazare.
Formati o gropita in centrul compozitiei optinute si adaugati restul ingredientelor lichide si bicarbonatul stins, adunati aluatul din centru spre margini cu ajutorul unui tel in forma de para, cand nu se mai poate amesteca, incepeti sa lucrati cu manile pana optineti o biluta moale de aluat.

Infasurati aluatul intr-o folie de plastic si il puneti in frigider pentru o ora.
Aluatul este foarte fraged si se lucreaza foarte usor, este ca o plastelina moale.
Infainati cu faina zona de lucru si bucata de aluat, inainte sa o intindeti.
Asamblare:
Miejii de nuci ii prajiti putin intr-o tigaie apoi ii curatati de coaja care se desprinde si ii maruntiti cu ajutorul unui facalet in bucati nu foarte mici.
Luati cam 1/3 din aluatul preparat si rulati din el un sul cam de 15 cm lungime, infainati planul de lucru si aluatul, intindeti aluatul de preferinta pe un covoras de silicon sau pe o hartie pentru copt, intr-o foaie de aluat dreptunghiulara cam de 22/8 cm.
Dupa ce ati intins aluatul, ii decupati marginile inestetice ca sa fie cat mai geometric, deplasati acum aluatul cu tot cu covorasul pe care l-ati intins pe un alt covoras de bambus, umpleti uniform aluatul cu dulceata de trandafiri neajungand cu 2~3 cm pana la marginea aluatului, procesul de rulare este exact ca la sushi.




Dupa ce ati format un sul uniform, il puneti in frigider pentru vreo 15 minute ca sa-l impartiti cat mai usor in prajiturele mici.
Dupa ce s-a racit sulul umplut, il impartiti cu un cutit bine acsutit in bucati cu dimensiunea de 3 cm.
Coaceti cornuletele in cuptorul incins la 180 de grade Celsius pana prind putina culoare, la mine a durat 20 de minute.
Cornuletele preparate le dati cu zahar pudra.
Pofta buna !
Si cate ceva despre petalele de trandafir :)

Inca din antichitate, petalelor de trandafir le-au fost atribuite puteri miraculoase, fiind folosite indeosebi in farmacologie, cosmetica, medicina etc. Pe buna dreptate denumita regina florilor, trandafirul prezinta considerabile efecte terapeutice imposibil de ignorat.



Prin distilare, din petalele de trandafiri se obtine cel mai pretios ulei esential din lume ceea cel face si extrem de costisitor. Petalele de trandafir sunt folosite pentru a combate o serie de afectiuni: ale aparatului respirator (raceala, tuse, astm bronsic, ale aparatului digestiv (diareea cronica), reumatism, dureri de cap, insolatie, inflamatii ale tesuturilor lezate, rani etc.
Si lista afectiunilor tratabile continua...
Beneficiile petalelor de trandafir nu se opresc aici. Astfel, uleiul de trandafir este utilizat indeosebi in echilibrarea PH-ului pielii, avad rolul de a imbunatati vascularizarea si procesele metabolice din celule. Datorita efectelor antiseptice este des folosit in tratamentul infectiilor cauzate de virusi, bacterii si ciuperci care au rezistenta la antibiotice. De asemenea, revigoreaza pielea obosita, ofera pielii un tonus de invidiat, diminueaza ridurile, detoxifiaza pielea si incetineste procesul de imbatranire.

Uleiul de trandafir calmeaza si sustine centrul emotional al inimii, dand o senzatie de fericire si o stare generala de bine. In aromoterapie , efectele psihologice variaza de la tratarea celor care sunt deceptionati in dragoste, pana la alte afectiuni ale sistemului nervos.
Apa de trandafir este obtinuta prin decantare dupa separarea uleiului eteric. Amestecata cu infuzie de pelin alb, combate durerile de inima, gastrointestinale si de spate. Simpla, se poate folosi pentru spalaturi oculare, cu ajutorul unui tampon de vata sau se pun comprese sterile in cazul unor afectiuni oculare, dureri de dinti , eczeme si urticarie.





Daca vreti sa scpati de pistrui , nimic mai simplu: preparati o solutie din 300 ml apa de roze, 25 g flori de portocal , 150 ml glicerină, 25 ml alcool de 60 de grade si 2,5 g caolin. Cu aceasta se fac tamponari ale fetei de 2-3 ori pe zi. Pentru ungerea buzelor crapate rezultate foarte bune se obtin cu un unguent din 20 g petale uscate si macinate de trandafir, care se amesteca in 10 g untura. Se lasă doua zile la macerat, apoi, se incalzeste la foc lent si se mai adauga 20 g pulbere de petale.

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!