duminică, 28 iunie 2015

Cuiburi din taietei de casa cu oua marmorate de prepelita






Ingrediente:
5 cuiburi de taietei de casa Arnos
1 legatura ceapa verde
50 gr. cascaval parmezan + mozzarella pentru pizza date pe razatoare sau taiate cuburi mici
1 ou
3 linguri smantana 20 % grasime
16 felii rosii uscate in ulei de masline
3~4 bucati de ficatei de gaina
cateva linguri de faina pentru infainat ficatul
10 oua de prepelita
apa vopsita cu coji de ceapa, strangeti cat mai multe coji, fierbeti apa impreuna cu cojile de ceapa ( apa cat sa le cuprinda ) atat timp, ca sa iasa o culoare cat mai intensiva
sare si piper dupa gust
ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Ouale de prepelita le fierbem timp de 3 minute, le racim si cu ajutorul unei linguri de lemn, lovind peste fiecare ou, le facem crapaturi mici pe toata suprafata. Punem ouale intr-o cana cu apa colorata cu coji de ceapa in asa fel ca sa le acopere si le mai fierbem timp de 30 de minute.

Dupa ce au fiert, verificati un ou, il stergeti de apa prin tamponare cu un servetel si il curatati de coaja, daca efectul marmorarii nu este suficient de satisfacator puteti sa le mai fierbeti inca 10 minute.

Alta metoda de a marmora ouale este sa lasati ouale fierte in prealabil la fel cu coaja crapata in aceasta apa colorata peste noapte, in acest rastimp apa va patrunde ouale prin crapaturile de pe coaja si le va vopsi.
Ca colorant natural puteti folosi si cafea preparata tare.
Ficateii se spala bine si se scurg de apa. Tavaliti fiecare bucata de ficat prin faina inainte de al praji. Incingeti o tigaie cu putin ulei si ii prajiti pe ambele parti la foc iute pana vor deveni aurii, sarati si piperati pe fiecare parte in timp ce se prajeste. Cand se vor raci ficateii, ii taiati bucatele potrivite pentru a fi mai tarziu introduse in cuiburile de taietei.


Fierbeti taieteii in apa clocotita cu sare pana cand sunt gata, ii gustati dupa timpul indicat pe pachet si daca mai este nevoie ii mai lasati sa fiarba. Dupa ce au fiert ii scurgeti de apa si ii clatiti cu apa rece ( fiarta in prealabil sau plata ) puneti in ei ceapa, partea alba a cepei o taiati, iar cozile le puneti intregi, turnati peste taietei oul desfacut cu smantana si putina sare, amestecati pana se vor omogeniza bine ingredientele.

Intr-o tava de yena, unsa cu putin ulei formati cuiburi, luand cu o furculita cate un bot de taietei, rotitile in jurul sau pana formati un cuib de marimea potrivita, in interiorul fiecarui cuib puneti cateva felii de rosii, pe mijloc bucatele de ficat prajit si presarati la sfarsit cu cascaval ras.
Coaceti cuiburile in cuptorul incins la 180 de grade Celsius timp de 8~10 minute.
Cand le scoateti din cuptor le decorati pe fiecare pe mijloc cu cate 1, 2 oua marmorate de prepelita.
Pofta buna !

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!