duminică, 28 iunie 2015

Dulceata din petale de trandafiri cu capsuni




Doriti o portie delicioasa de dulceata ? Incercati sa diversificati prin diferite formule de cuplu si deveniti parfumierul din bucatarie, va asigur ca o sa va placa procesul ! Pentru ca-mi plac capsunele si la fel de mult si trandafirii, am decis sa le fac o nunta fierbinte intr-o cratita incinsa !
Profitati cat e sezonul !

Ingrediente:
1 kg capsune
0,5 kg petale de trandafiri
2 pachetele zahar vanilat
1 kg zahar
1 pachetel de Gelfix Extra 2:1

Mod de preparare:
Spalati capsunele, indepartati coditele si le taiati in jumatate.
Petalele de trandafiri se aleg de impuritati se spala pe portii mai mici si se scurg de apa.
Intr-o cratita, fierbeti petalele de trandafiri in apa cat sa le cuprinda cam 350 ml. timp de 35 de minute, in timp ce fierb, amestecati petalele ca sa fiarba uniform.
In alta ctatita amestecati capsunele cu zaharul, zaharul vanilat si cu praful de gelfix, in timp ce fierb petalele de trandafiri lasati capsunele deoparte ca sa lese sucul.
Dupa ce a trecut 35 de minute, aduceti capsunele in punctul de fierbere si adaugati la ele petalele de trandafiri, mai fierbeti 5 minute impreuna, spumati dulceata in timp ce fierbe. Turnati dulceata in borcanele curate cu filet, sau o savurati dupa ce se va raci complet.


Pofta buna !

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!