duminică, 28 iunie 2015

Inghetata de cafea







Inca o bunatate pentru iubitorii de cafea :)
Ingrediente:
4 galbenusuri
250 ml lapte
300 smantana pentru frisca
100 gr. zahar ( se poate adauga mai mult sau mai putin zahar, dupa gust )
1 pachetel de zahar vanilat ( optional )
4 lingurite cu varf de cafea solubila ( eu am folosit Jacobs Monarch Millicano, este o cafea macinata combinata cu cafea solubila )
25 ml. coniac (optional )
Mod de preparare:
Fierbem laptele si dizolvam in el cafeaua, dupa ce s-a racit putin il turnati cu atentie peste galbenusurile amestecate cu zaharul vanilat si zaharul, amestecand energic.
Turnati compozitia intr-o cratita cu peretii grosi si o puneti pe foc mic, amestecati crema in continuu cu un tel sau cu o spatula de silicon, pana se va ingrosa.
Imediat ce va inveli dosul unei linguri, crema este gata si trebuie turnata imediat in alt vas, ca sa opriti procesul de gatire.
Dupa ce ati preparat crema, este nevoie sa o strecurati printr-o sita.
Acoperim crema cu o folie de plastic si o racim foarte bine.
Frisca se mixeaza pana va forma moturi.
Cu ajutorul unui tel, incorporati crema de galbenusuri racita si coniacul, in frisca mixata.
Turnati inghetata intr-o tava de copt din sticla cu diametrul de ~28 cm, o acoperiti cu folie de plastic si o puneti in frigider ( in tava, va ingheta mai repede, pentru ca are o suprafata mai intinsa ).
Amestecati inghetata cu un tel ca sa spargeti cristalele de gheata, din ora in ora pana va ajunge la consistenta unei creme groase si va fi mai dificil de amestecat, dupa care o lasati sa inghete in totalitate.
Pofta buna !!!

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Follow this Blog

Licenţa Creative Commons
Clipe dulci de Anastasia Gherjavschi este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la anastassiacafe.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://bagy2.blogspot.com/.
Televizoare - Un Butic!

No Copying Please!